marți, 26 noiembrie 2013

ŞOC ŞOC ŞOC!!!

*Veti citi cateva parodii de stiri, pentru ca asa consider eu ca arata stirile noastre, in zilele noastre*


***
                Circul "Aeratico Vespucci" a fost dat in judecata de catre o femeie din Zimnicea, dupa ce sotul ei a murit acasa datorita unui infarct. Aceasta spune ca sotul ei a avut cosmaruri noaptea pentru mai mult de doua luni, cosmaruri in care clown-ul de la circul  "Aeratico Vespucci" incerca sa intretina relatii intime cu dansul. Cea de-a saizeci si noua noapte de cosmar a provocat decesul barbatului. Directorul circului sustine ca printre angajatii circului nu se numara clowni, dar circul practica inchirierea elefantilor in scopul relatiilor de tipul celor mai sus mentionate.

***
                In comuna Fa-cu-mana, din judetul Satu-Mare a fost gasit astazi capul unei femei, legat de coada unui cal. Se pare ca aceasta a fost legata de cal de catre sotul sau, care, acum opt zile, a venit acasa in stare de ebrietate si s-a suparat pentru ca si-a gasit sotia strangand in brate o perna. Acesta a legat-o de cal apoi i-a dat calului benzina cu cifra octanica 101. Astfel, din judetul Calarasi, calul a tras dupa el cadavrul femeii, pana in judetul Brasov, dar, urcand muntii, a rupt corpul femeii de capul ei, pe care l-a dus , intr-o calatorie de 8 zile, pana in Satu-Mare. Datorita lipsei de bani necesari adunarii corpului sau, capul femeii va fi inmormantat la Satu-Mare, iar corpul la Brasov.

***
              Dupa ce a ucis 47 de persoane, a jefuit 6 banci, a profanat morminte si a violat cadavre, un barbat din Craiova a scapat basma-curata in fata legii, dupa ce avocatul sau a vorbit despre cele 10 porunci, salvarea balenelor si un citat din serialul de animatie pentru copii "Clubul lui Mickey-Mouse". Astfel, pedeapsa de inchisoare pe viata s-a transformat in munca in folosul comunitatii pentru sase luni.

***
             Un bebelus a explodat astazi dupa ce parintii sai l-au umplut cu Cola dietetica si cu bomboane Mentos. Astfel, bebelusul de 4 kilograme a ajuns la 80 dm³. Camera in care bebelusul statea a fost colorata, accidental, in negru si rosu in urma incidentului. Parintii au mai fost implicati in astfel de evenimente cand au turnat alcool in alta odrasla si au dat drumul unui chibrit aprins pe gatul sau.

***
            "Un copil retardat a incercat sa parodieze stirile difuzate la televizor. Acesta s-a oprit la patru stiri pentru a evita moartea provocata de asfixiere prin ras. Tanarul a facut o pauza de la parodiere, timp in care acesta a criticat stirile, dupa cum urmeaza: "

             Genul asta de stiri vad in fiecare zi. Nici nu e greu, nu trebuie decat sa deschizi televizorul, et voila, ai gasit o stire de cacat in stare pura. Si probabil va fi urmata de multe, multe altele. Rar gasesti ceva care sa iti foloseasca cu adevarat. Defapt, s-ar putea sa nu-ti foloseasca nimic din tot ce auzi, chiar daca stirea contine informatii adevarate. Poate ceea ce unii considera stiri poate fi folositor, pentru ca te moralizeaza. "Haha, idiotul ala a murit si eu sunt in viata si rad de el! Auzi, a intrat cu laptop-ul in cada, haha..." Defapt, eu vad stirile ca pe un spectacol de comedie, din care inveti ceva. (...nu intra cu laptop-ul in cada...treci strada pe la trecerea de pieton......alege cu grija chirurgii care sa te opereze, si indica-le cu degetul piciorul care trebuie operat pentru ca nu stiu care e stanga si care e dreapta).
              Nu stiu despre voi, dar eu iubesc stirile de la ora 5. Pacat ca nu pot sa le vad in fiecare zi. Mi se par mai haioase decat programe de comedie in toata regula. Ce e mai haios decat sa auzi ca o copila proasta a murit pentru ca s-a autoscalpat bagandu-si un mixer pornit in par, si a sangerat pana la moarte? Singura informatie demna de stiri pe care as putea sa o extrag este ca selectia naturala inca functioneaza. Dar vreau ceva nou. Stiam deja de selectia naturala. Vreau noutati. NEWS! STIRI! Oricat de haios ar fi, nu vreau sa stiu ca ca Gigel a murit in roaba legata de masina lui Marinica mergand pe ulita cu 80 de kilometri pe ora, apoi sa-mi spuneti ca avea alcolemia 69 la mie. Astea nu sunt stiri. Stirea presupune transmiterea unor informatii necesare publicului telespectator. De exemplu, avertizari meteorologice. Sau informatii din trafic, dar nu inseamna ca trebuie sa-mi spui ca Marinica a facut accident pe ulita si  l-a omorat pe Gigel, ci trebuie sa-mi spui ce drumuri sunt blocate, in lucru sau inchise. Sau poti sa-mi spui ca l-au gasit pe Michael Jackson scobind in pamantul de deasupra lui, incercand sa iasa din mormant, pentru ca este o personalitate pe care jumatate din populatia planetei o cunoaste. Si e interesant. Dar nu prezint acelasi interes daca Mihaita Urecheplapanda face acelasi lucru, pentru ca nu stiu de el, si nu-mi pasa. Daca ar fi facut ceva frumos, ar fi castigat un premiu, ar fi organizat o campanie anti-asezatul-prafului (ati inteles voi ideea, sper), ar fi mertitat sa apara la stiri, ca o recunoastere a efortului sau.
               Si seara, probabil dupa ora 10, exista sanse mari sa dai peste un canal tv care sa difuzeze "stiri mondene". In care probabil apare Iulia Albu, imbracata cam ca un cuier, incercand sa-si bata joc de cum sunt imbracate altele. Si poate isi aduce si un animal de ograda in platou.
Daca aveti norocul sa nu o vedeti pe ea, nu va faceti griji, ca aveti ce vedea. Certuri, scandaluri si certuri.
Pe mine nu ma vedeti la televizor pentru ca i-am spus sora-mii ca ar trebui sa linga podeaua, dar daca Stefan Banica i-ar fi spus asta Andreei Marin, presa ar fi explodat. Si normal ca nu ati vrea sa ma vedeti la televizor, pentru ca nu v-ar pasa. Atunci, de ce mi-ar pasa daca ar fi facut el asta? Spuneti-mi cand moare, sunt curios daca mai tine concertul de Craciun si anul asta. Daca nu, nu spuneti nimic de el. Vad daca e viu vinerea seara, daca ma uit la Dansez peste tine. Mai bine sa nu stiu deloc.
               Si daca butoanele de la telecomanda va poarta intr-un loc foarte special, puneti-va ochelari, ca s-ar putea sa faceti epilepsie. Kanal D, locul in care gasiti stiri adevarate. NOPE. Cumva, astia au reusit sa combine tot ce am spus mai sus, si au plusat. Christian Saba-cum l-o chema, cu parerile lui de cacat despre evenimente de cacat sau despre ce numesc ei (si toata lumea) stiri. Si scrisul ala galben, care iti scoate ochii, combinat cu efectele sonore extraordinare, "deloc" repetitive...prezinta astia stiri de zici ca-s turci...aaa, stai...
                Ce am incercat sa va spun e ca mai bine nu mai deschideti televizoarele. VREODATA.