joi, 1 noiembrie 2012

Petre Tutea

UPDATE: Multumesc lui Dragos pentru citatul original (o parte, ca e prea lung, dar sa va convingeti ca, vorba lui "this shit is retarded")

"Un sfânt poate fi şi analfabet, dar e superior unui geniu, fiindcă ideea de sfinţenie e legată de ideea de minune. Un sfânt poate face o minune. Geniul face isprăvi, nu minuni. Lumea, acum e ancorată în cultul genialităţii ca slăvire a progresului în afară. Atât. Or, cu cât suntem mai avansaţi, mecanic şi material, cu atât suntem mai departe de esenţa reală a lumii, de sfinţenie."

 

O noua postare despre ora de relige: Bun, deci ne-a dat o tema (WTF tema la religie) in care puradelul filozof Petre Tutea zicea ca cu cat suntem mai avansati cu atat suntem mai departe de Dumnezeu!

                                                              Un moment de reculegere...





          In the first place noi nu mai credem in Dumnezeu deoarece totul poate fi explicat stiintific (unii dintre atei), alti atei nu au credinta fiindca FUCKIN biserica este o comunitate FUCKIN lacoma care nu prea mai are legatura cu Dumnezeu. Si altii just want to watch the world burn, but that's not the fuckin point I want to make.

        Civilizatia noastra e cladita pe genii (el a spus ca geniile aduc ispita, nu mantuire, si ca sunt mai prejos ca sfintii and as a genius i feel offended) ca daca nu erau generatii peste generatii de genii, altfel acuma erati in pestera. Fetelor nu mai aveati nici un orgasm la vederea unui iPhone, because guess what? Nu FUCKIN EXISTA. Si Mister Petre Tutea, tu ai mai putea zice asta fara ajutorul geniilor? Ca altfel ai fi fuckin handicapat mintal, care ar incerca sa se prinda cum sa scape de gheparzii care il urmaresc...

       Dar da, nu va exista niciodata recunostinta fata de genii din partea bisericii, fiindca biserica e medievala, da-o in puii ei, ea inca crede ca ce fac savantii e magie neagra si isi baga Pla necuratul si o sa se fte tot Pamantul (cum ziceau despre CERN).

       "If you could reason with religious people, there would be no religious people"
                                                    (Hugh Laurie in House MD)