luni, 27 ianuarie 2014

Ningeeee!

Yea, no shit! De parca nu v-ati dat seama. Si vremea e de cacat, de parca nu v-ati dat seama(cu toate ca nu te deranjeaza, daca ai pana in 18 ani...si nu te-ai oprit la 10 clase). Cu toate astea blogul cere putin ranting despre chestii (stupide, preferabil) care se petrec in Romania. Si cum toata lumea este la capitolul "zapada ne omoara", de ce sa trec tocmai eu cu vederea?
Zic ca "zapada ne omoara" pentru ca am vazut un titlu inteligent pe un post de televiziune, care citea: "Romania, la mila naturii". Mama aluia care a venit cu ideea asta de titlu e la mila naturii. Ea si cu noi toti, defapt. Dar Romania, slava lui Trompi, va trai bine si va avea grau mult la vara. Si traieste bine Romania si acum. Doar ca are niste zapada peste ea. Si nu e chiar asa de rau. Da, multe drumuri sunt blocate, localitati si defapt judete intregi sunt "izolate". (Nu sunt izolate, ca tocmai faptul ca nu e in regula zona aia din punct de vedere infrastructural si meteorologic nu e corect sa zicem ca e izolata). Dar vremea nu e chiar apocaliptica. Si totusi, pana si in Bucuresti, pe stradute inconjurate de blocuri, masinile se blocheaza in zapada ce nu are mai mult de 25 de centimetri.
Pentru ca nimeni nu are grija sa mentina circulatia....posibila. Unde sunt plugurile? Cine arunca cu sare si nisip? Macar pe bulevardele si strazile importante. Aaa, stai ca in Bucuresti sunt numai 300 de pluguri. Pai cum sa faci fata vremii, care, intr-adevar, nu e cea mai placuta si mai iertatoare (ii iarta totusi pe elevi si ii scuteste de niste zile inutile de scoala), cand tu abia poti face fata celor 5 centrimetri de zapada care au cazut peste noapte intr-o seara calma? (Ma refer la anii trecuti, cand spuneau ca "au fost luati prin surprindere" de vreme. Care ani, mai exact? Toti.) Si nici simplul sofer care isi deszapezeste masina nu e prea pasator sau atent si arunca zapada fie in mijlocul strazii, (ca, de, nu era destula cat sa se blocheze masini in ea), fie arunca peste masinile de langa. Nimeni nu convine sa adune zapada intr-un singur loc, si sa incerce sa nu deranjeze pe nimeni. Mai nimeni nu arunca zapada in curtea blocului langa care au parcat. Probabil ca e satisfacator sa testezi suspensiile unei masini vazand cat de multa zapada poti sa pui pe ea, sau ingropandu-i masina vecinului pe care nu-l suporti pentru ca-i auzi noaptea sforaitul de la 7 etaje distanta, dar nu te mai gandi numai la distractia ta si incearca sa nu incurci pe altii.
Camionagiii rusi si ucrainieni se plangeau ca au fost opriti din drum si spuneau ca in tarile lor, pe vremea asta ei "camionageau" linistiti. Asta inseamna ca pana si in Rusia deszapezirea este mai eficienta decat la noi. Va dati seama ce tara stupida avem daca pana si rusii fac ceva mai bine decat noi? La ei se poate ajunge in orice localitate pe vremea asta, la noi se poate ajunge, dar doar cu tancul. Biata armata, iar a fost scoasa la sapat zapada si la transportat mancare. Eh, si asa nu are cu cine se lupta (nu ca m-as plange de asta). "Noi suntem pacifisti, noi ne luptam doar cu intemperiile!" Macar nu uita cum se folosesc tancurile. Si macar nu raman tancurile la ruginit.
Sfatul meu se adreseaza posesorilor de combine agricole: puneti in aplicare metoda Top Gear: (link)!
Si bineinteles ca persoanele importante ale statului paseaza vina una spre cealalta, fara ca vreuna sa faca ceva in privinta asta. Ca de obicei.
Ce am invatat noi azi? Suntem la mila naturii. Mie imi plac parantezele. Si ghilimelele. Romania nu va muri de foame la vara, cum nu va muri nici acum, cel putin nu in totalitate, stiu ca exista victime fata de a caror rude imi exprim parerea de rau si condoleantele. Daca le-ar pasa de existenta mea insignifianta.
Romania e condusa de retardati. Ah, dar stiam deja...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza ca poti...