miercuri, 22 ianuarie 2014

Get off your lazy butt and do something!

        Sunt asa de lenes, ca pana si ramele fac mai multa miscare cand ploua. Sunt asa de lenes incat uneori imi cresc muschi de pamant daca stau prea mult intr-un loc (macar indic nordul). Sunt atat de lenes, incat prefer sa scriu o postare pe blog decat sa-mi fac temele. Si o sa scriu despre ce ati putea face ca sa scapati de lene...daca am chef...
        Incepe sa fii productiv intr-o zi care este fie foarte buna, fie proasta. Fiindca de obicei cand ai o zi  buna (sau proasta) te simti motivat sa fii constructiv, asa ca de ce sa nu fii constructiv?
        Intocmeste-ti un program. Incearca sa iti gasesti cat mai multe ocupatii care sa consume timp, ca sa nu ai timp sa...pierzi timp. Nu acorda prea mult timp activitatilor, incearca sa ingramadesti cat mai multe activitati. Asta nu inseamna ca te opresti din  facut temele pentru ca s-a terminat timpul alocat din program, si continui programul cu  lectii de cantat la cimpoi. Stabileste prioritatile bine. Alatura activitati personale, pe care le desfasori din placere, dar care pot fi amanate, pe langa teme, proiecte, chestii importante care nu pot fi amanate, ca sa poti sa folosesti mai mult timp, daca ai nevoie.
        Nu sta degeaba nici in weekend (da, stiu ca e greu)! Practica un sport. Sporturile de contact sunt foarte bune, pentru ca din seria  corp sanatos si pentru ca disciplina (I can't believe I used this...) ...adica...pentru ca este benefic trupului, dar poate mai important, te disciplineaza. Vei observa pe parcurs ca te vei maturiza fara sa-ti dai seama, si vei scapa usor de lene. S-ar putea sa te oboseasca, dar corpul iti va multumi, pentru ca vei simti ca scapi de tensiunea acumulata de oasele tale care se rezeama unul peste celalalt, stranse unul langa altul cand stai pe scaun. Si stam pe scaun destul de mult, asa ca in weekend, mai iesi si pe-afara. Plimba-te. Fa orice, atata timp cat e afara. (Nu inseamna ca ai voie sa molestezi caini, cand zic "orice", nu inseamna chiaaar orice). Am presupus pana acum ca mergi la scoala...asa ca o sa continui in maniera asta, pentru ca ar fi naspa sa dau eu sfaturi celor mai in varsta decat mine. Cand te intorci, incearca sa-ti faci toate temele pe care poti sa le faci pentru saptamana urmatoare. Pentru ca, intr-o zi, un profesor iti va da o tema imensa pe care trebuie s-o faci pana ziua viitoare, iar tu trebuie sa-ti mai faci temele la mate, fizica, engleza, psihologie, si va trebui sa, fie sa nu faci toate temele, sau sa le faci la modul "Nu am stiut, am lasat spatiu liber.", fie sa faci temele, dar sa nu dormi.
          Dormi! Macar opt ore pe zi, preferabil de la 11 la 7. Mai bine stai nemiscat dar te odihnesti decat sa fii treaz si sa arzi gazul degeaba. Cand te trezesti, vei fi pregatit sa dai gata toate problemele de rahat pe care individul  le are de infruntat in fiecare zi. Plus ca corpul are nevoie de somn ca sa se refaca dupa ziua de cacat prin care abea a trecut, si sa se pregateasca de o alta. E ca o masina de curse care face un pitt stop.
Cred.


Disclaimer: Eu dau sfaturi fara sa le pun in practica, deci s-ar putea sa nu functioneze. Probabil nu functioneaza oricum daca esti retardat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza ca poti...