vineri, 13 decembrie 2013

Sarbatori Fericite!

               A venit iarna! (Bravo, Sherlock!) Si, odata cu ea, sarbatorile (trebuie sa fii un geniu). Asta e perioada anului poate cea mai asteptata, si e normal.
               Luminite, muzica, zapada (daca este), pana si reclamele cu Coca-Cola ne fac sa ne simtim mai bine. Ne simtim mai bine, alaturi de familie, adunati in jurul mesei (daca sunteti tineri s-ar putea sa fiti adunati pe mese, se pare ca e un trend), langa bradul de Craciun. Craciunul, ziua in jurul careia toate sarbatorile de iarna se invart. Ziua in care se naste Iisus. Motiv pentru care suntem atat de fericiti de existenta acestei zile.
               Dar daca intrebati pe orice copil de pana in sapte ani o sa va spuna ca sarbatoarea nasterii lui Jebus este doar ziua in care vine Mos Craciun. Nu ca ar fi gresit, dar nu asta era semnificatia, nu? Se pare ca si cei mari se gandesc uneori la cadouri. Sau daca nu, cei mari vad in sarbatori doar un motiv de a face toxinfectie alimentara, intoxicatie alcoolica, sau de a baga in ei mancare pana plesnesc. In orice caz, nu se gandesc la Esus.
               NU zic sa se gandeasca lumea la Jebus, daca nu vrea, ca nici eu nu ma gandesc, nu-mi pasa si in mod cert nu sarbatoresc nasterea lui improbabila dintr-o fecioara. Dar daca tot te consideri crestin, cred ca ai pretui mai mult insemnatatea Craciunului decat pretuiesti o bucata de friptura. Unii oameni asteapta sarbatorile doar ca sa manance mai mult decat de obicei. Pentru ca pentru patru saptamani s-au infometat, ca tin post. Are sens sa nu mananci carne si lactate pentru o luna intreaga ca dupa sa recuperezi in cateva zile si sa ti se faca rau, nu? Sarbatorile sunt stupide, in esenta lor. Si totusi imi plac, pentru ca pot sa stau langa familie.
             29 decembrie. Sarbatoarea sfantei familii. Stiu ca e vorba de Iisus, Maria si Iosif. Dar orice familie este sfanta, sau ar trebui sa fie. Si defapt asta cred ca e mai important decat cadourile pe care ni le facem unul altuia. Cred ca daca nu ar fi existat obiceiul cadourilor de 25 decembrie, si netrebnicul ala de Mos Craciun, ziua de 29 era mai importanta.
               Si ca sa va las intr-o atmosfera placuta, va urez sanatate, fericire, sa fiti iubiti si fie ca sufletele voastre calduroase sa incalzeasca si atmosfera din casa. Daca nu, luati-va un calorifer. Si nu uitati, familia e mai importanta. Pentru ca orice ar fi, Jesus moare. Tipul asta nu-si invata niciodata lectia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza ca poti...