miercuri, 12 martie 2014

Evaluarea prostiei"Modificare importanta in noul an scolar: Evaluarea Nationala va avea o pondere crescuta, de 75%, in media de admitere la liceu."


       Imi aduc aminte cand ma plangeam de faptul ca evaluarea nationala valora 50%, cat patru ani de scoala. Zic doar 4 ani ca sa nu ii consider si pe primii patru in care nu faceam nimic si imi curgeau mucii (adica eram mic). Eram suparat pe faptul ca, chiar daca as fi avut media generala 10, daca greseam la o singura problema la mate sau compunere/exercitiu la romana, imi voi rata viata (acum stiu ca nu e chiar asa de rau pe cat credeam, dar asa gandeam atunci).
        Dar acum, echilibrul care era defapt destul de bun s-a stricat. 75%? Ce naiba s-a intamplat? Vreti sa aveti cei mai buni copii in cele mai bune licee? Daca copii buni fac greseli, si media lor de 10 se strica cu o medie de 6 la Evaluarea Nationala, ce face? Copilul bun are media 7 dintr-o data.
Oooptie-doo.... si trantorul ala care are minte dar prefera sa nu o foloseasca in majoritatea timpului si-a dat seama ca trebuie sa ia o nota mare si cumva reuseste sa ia 10 la ambele materii. Media lui generala de 6 este neimportanta pentru ca media sa de admitere este 9. Not much, dar spre deosebire de 7?
         Anul trecut acesti doi copii nascuti din figmentul imaginatiei mele ar fi avut aceeasi nota, 8, si ar fi fost corect. Munca si inteligenta ar fi fost rasplatite in mod egal.
Am nascut mai tarziu, ce sa fac?
         Pe de alta parte, faptul ca toti elevii sunt comparati in acelasi mod si la acelasi nivel de dificultate este un avantaj. Pentru ca mereu in ultimii ani elevii din zonele rurale, cu note umflate si nemeritate au ocupat locurile ravnite din liceele bune din marile orase.
         Dar se pare ca ministerul incurajeaza ideea de "Lucreaza destept, nu greu." Problema e ca unul dintre copii imaginatiei mele nu o sa invete deloc. Care din ei? Ala care a ajuns la liceul mai bun.

         Si cand stiti ca tara este plina de copii prosti, ca defapt suntem ingropati in prostie, faci admiterea mai grea? Nu am zis sa fie mai usoara dar sa fie mai grea, in conditiile in care copiii scriu asa ceva la examenul de evaluare nationala? :

"Zonă geografică descrisa este Maramureșul, adică ținutul dintre Prut și Nistru, unde se află și orașul Chișinău"

"Trăsăturile locuitorilor din Maramureş sunt mesterimea şi şmecheria. Adică sunt secretoşi cu ce fac în ateliere, să nu facă şi restul ca ei că n-ar mai avea ce să vândă la turişti"

"Genul liric poate fi ca un îndrăgostit care cade-n genunchi în faţa iubitei şi ca o fată care se oftică de dor. Genul epic e la fel, dar nu are versuri, are rânduri."

"<< Zăpada sărută întinderile >> se referă la cum se acoperă mizeria de pe stradă şi se simt şi întinderile bine. Desigur, poetul îşi imaginează că sunt oameni şi pot fi sărutate".

Dar stati, ca la bac e mai rau....:


"Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de... mă scuzaţi puncte puncte"


"România a trecut prin "criza orientală" la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu"“<<O noapte furtunoasa>> este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi si a cazut pe masini si era oameni suparati, inundati cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a facut deranj mare ca a fost mai multa apa decat putea metru patrat sa inghita…”.

“Ion Sclavici a scris Budulea Taichi si nu vreau sa intru in detalii, ca nu stiu subiectul. Miati facut o surpriza cu subiectu asta”.

“Comunicarea in echipa nu e cand cel mai tare antrenor Reghecumf da ordin ceva si pe stadion fuge aia amboulea. Vorba ceia: Daca comunicare nu e ce dracu e?”.

“Scrisoarea pierduta era a lui Joiana, combinata cu un politician ciumete ce avea politia la buton. El a trimis mascatii sa-i rupa cu cafteala pe aia de-au rapit scrisoarea si onoarea din Joiana. Scrisoarea s-a gasit dar onoarea a ramas nerecuperata”.

“Cand nu e comunicarea Oana si Pepe divorteaza”.

“Ieu cred ca Harapalb ii o comedie ca cine mai crede ca ursu din padure are salati cand sa stie ca ursii coboara sa manance la tomberoane si sa se joace cu turistii”.

“Unii scriitori au genul masculim, altii genul feminim. Dar numai unii au genul epic…”.

“Dimensiunea temporala e atunci cand nu simti cum zboara timpul. Lu Gigi Becali timpul ii zboara incet cai la bulau, mie imi zboara rapid ca uite ca sa si dus vara asta si incep ploile…”.

“Comunicarea este sufletul scandalului. Basescu ii da numa comunicate in gura lu Ponta”.

"Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război"


“Toti prostii din Romania sunt cetateni turmentati, dar nu toti cetatenii turmentati sunt prosti." (asta suna ca un rationament de la logica)

         Acum nu imi mai e frica ca o sa scriu baliverne la bacalaureat. Orice as scrie, nu ar putea intrece geniile creatoare ale tipilor astora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza ca poti...